Cluc Hotel Begur

Nosaltres

“Si Begur enamora, el Cluc enganxa”

 

Ja fa anys que em vaig enamorar de Begur. Tot va començar quan llogàvem una antiga masia entre fills i amics a l’entrada del poble. La vam restaurar nosaltres mateixos i la vam omplir de vida, amb llargues sobretaules, mobles i andròmines que havien passat de generació en generació. Un dia, veient vesprejar me’n vaig adonar que aquell indret era màgic. Que tenia alguna cosa especial. Potser és la llum, potser el clima, la seva gent, les cales o els camins de ronda que ressegueixen la costa. Potser la tramuntana que bufa fort i copeja el clatell… O potser una mica de tot. La qüestió és que després de vint-i-dos anys de vestit i corbata en una multinacional, vaig tenir l’oportunitat de donar-li un tomb a la meva vida i no vaig dubtar dos segons en agafar la maleta i instal·lar-me permanentment a Begur.

Amb paciència, il·lusió i molta feina vaig obrir l’hotel, restaurant l’edifici però mantenint al màxim la seva essència original: l’estructura, els terres i les portes. Algunes peces del mobiliari les vaig trobar a mercats antics, altres les vaig encarregar o adquirir a bons dissenyadors.

El més important per a mi és que el Cluc respiri senzillesa però també qualitat. I m’hi he esforçat molt perquè tingui tot allò que trobava a faltar jo quan viatjava com a hoste. És bonic veure com els clients baixen a esmorzar amb un somriure d’orella a orella, comenten la jugada i m’expliquen coses contents. Quan marxen, la majoria sempre deixen un comentari o una imatge dibuixada al llibre de l’entrada. I tot això em fa feliç.

Sé que el Cluc és diferent a altres hotels. Que no tenim jakuzzi, ni gimnàs, ni piscina, ni pugem l’esmorzar a l’habitació o fem reverències. Però també sé que tenim alguna cosa que ens fa ser especials. I us puc ben assegurar que tot aquell que ve una vegada, repeteix.

Perquè si Begur enamora, el Cluc enganxa.

SANTI GUSART